23948sdkhjf

Optimisme i Danfoss og Grundfos

Topcheferne ser Tyskland som nøglen til fremgang for dansk eksport næste år
<i>Topcheferne ser Tyskland som nøglen til fremgang for dansk eksport næste år</i>

2003 tegner stadig værre for dansk økonomi, og Nordea er netop kommet med den hidtil dårligste prognose for væksten. Men samtidig lyder meldingen fra virksomheder og økonomer, at opsvinget nu er til at få øje på.

I følge Nordeas nye prognose bliver den økonomiske vækst kun 0,7 procent i Danmark i år. Det er det laveste skøn, der hidtil er kommet fra de danske økonomer, der regelmæssigt laver den slags prognoser. Og det er den laveste vækst siden 1993. Men banken tror stadig på et opsving i 2004. En slagkraftig cocktail af skattelettelser, afdragsfrie lån og stigende eksport vil få væksten op på 2,2 procent, skriver ErhvervsBladet.

Nøglen til fremgang ligger i følge en række topchefer fra landets største koncerner blandt andet i Tyskland, hvor den økonomiske afmatning har tynget kraftigt på eksporten i de seneste år. Men nu er der i følge både Grundfos og Danfoss grund til at se lysere på tingene.

Grundfos har i de første seks måneder i år oplevet realvækst på det tyske marked. Det er første gang i ti år.

Det er en markant forbedring, konstaterer koncernchef Jens Jørgen Madsen, der er på linie med Danfoss-chef Jørgen Mads Clausen, som siger:

- Jeg har en formodning om, at opsvinget vil starte i januar næste år.

Men ikke alle topchefer er optimister, selv om bunden tilsyneladende er nået i Tyskland.

- Der er ikke meget opmuntring i Tyskland, Frankrig og England, så vi må trøste os med, at det nu endelig er blevet stabilt fladt... Desværre, siger administrerende direktør Tom Knutzen fra NKT til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079