23948sdkhjf

Metalarbejdere får penge for at bade

Fagsretslig kendelse tilkender Cheminova-ansatte betaling, fordi mulig kontakt med kemikalier gør bad efter arbejdstid nødvendigt
<i>Fagsretslig kendelse tilkender Cheminova-ansatte betaling, fordi mulig kontakt med kemikalier gør bad efter arbejdstid nødvendigt</i>

Efter mange års diskussion får omkring 100 metalarbejdere på kemikalievirksomheden Cheminova i Harboøre fremover årligt 3500 kr. gå i bad efter endt arbejdstid. Beløbet dækker også, at de nu selv skal sortere arbejdstøjet.

Det er resultatet af en fagretslig sag, som betyder, at hele medarbejderstaben i Harboøre i alt skal have 1,3 mio. kr. årligt for at sortere tøj og gå i bad efter endt arbejdsdag.

Formanden for Metal Lemvig, Erik Damborg, der selv er tidligere tillidsmand hos Che-minova, siger, at spørgsmålet om betaling for bad har været diskuteret i mange år.

Brusebadet er nødvendigt på grund af arbejdets art, hvor der kan forekomme forurening i forbindelse med kontakten med kemikalier.

Erik Damborg er tilfreds med, at de ansatte nu får betaling for den ekstra indsats det kræver at være ansat på en kemikalie-virksomhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078