23948sdkhjf

Tænketank mod sort arbejde

Men ekspert advarer regeringen om, at borgerne næppe vil acceptere kratluskeri overfor småfiflerier
<i>Men ekspert advarer regeringen om, at borgerne næppe vil acceptere kratluskeri overfor småfiflerier</i>

En tænketank, der skal nedsættes i samarbejde mellem Beskæftigelsesministeriet, Skatteministeriet og Finansministeriet, skal komme med gode ideer til at bekæmpe det sorte arbejde, der skønnes at koste staten 51 milliarder kroner om året.

Beskæftigelsesministeren mener, at bekæmpelse af sort arbejde også kan hjælpe indvandrere væk fra den lyssky sektor.

- Alle bestræbelser bør gå på at bekæmpe illegalt og sort arbejde. Hvis vi skal lykkes med at integrere flygtninge og indvandrere i Danmark, så skal de i rigtige job - og ikke have ansættelse i det skjulte, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til dagbladet Information.

Men manden bag Rockwool Fondens forskning i sort arbejde, cand. polit. Søren Pedersen, advarer regeringen mod at kaste sig ud i omfattende straffeaktioner mod almindelige danskeres småfiflerier.

- Man kommer meget hurtigt ud i noget kratluskeri, hvis man for alvor vil gøre noget ved problemet. Hvor holder firmabilen f.eks. efter kl. 15? Politikerne skal overveje, om det er den slags, de vil overvåge. Det ender nemt med nogle virkemidler, som borgerne næppe vil acceptere, siger Søren Pedersen til Information.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125