23948sdkhjf

Dansk iværksætter vil lave flydende vindmøller

Stephan M. Henriksen vil gennem sit selskab Moellgaard Energy gøre det langt billigere at opstille havvindmøller.
To af de allermest omkostningstunge poster, når det gælder etableringen af havvindmølle-parker, er etableringen af fundamenter og transporten ud på havet. Det skriver Børsen.

Stephan M. Henriksen mener imidlertid, at han har skabt en løsning, der kan reducere de to omkostninger væsentligt.

Udfordrer norsk projekt
Møllerne skal monteres på en kæmpe trekantet stålkonstruktion, der flyder 16 meter under havoverfladen og kan bære tre vindmøller. Konstruktionen skal herefter forankres til havbunden. Dermed slipper energiselskaberne dels for at bygge dyre betonfundamenter og dels for dyrt montagearbejde til søs.

- Man kan montere vindmøllerne på de flydende fundamenter i havnen og teste dem, inden de sejles ud, hvor de skal være. Dermed sparer man mange dyre timer på havet. Desuden kan man forhindre de mange sikkerhedsrisici, der er ved montering af vindmøller til havs, udtaler Stephan M. Henriksen til Børsen.

Han kaster sig dermed ud i konkurrence med et andet flydende vindmølledesign nemlig Statoils Hywind-projekt. Ifølge Stephan M. Henriksen kræver nordmændenes design dog forankring på havdybder på 100 meter. Det danske projekt er dog et stykke fra at blive til virkelighed, idet Moellgaard Energy endnu ikke har investorer til at gennemføre et fuldskala-forsøg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094