23948sdkhjf

Metal advarer mod kassetænkning

Jobformidling for forsikrede ledige bør ikke flyttes over til kommunerne, mener Dansk Metals hovedkasserer
<i>Jobformidling for forsikrede ledige bør ikke flyttes over til kommunerne, mener Dansk Metals hovedkasserer</i>

Arbejdsmarkedets parter er dem, der har styr på jobformidling. Kommunerne skal holde fingrene langt væk, mener Dansk Metals hovedkasserer Torben Poulsen.

Han vender sig skarpt mod de udmeldinger, der kommer fra kommunerne og fra beskæftigelsesministeren om, at det skal være det kommunale system, der skal overtage ansvaret for jobformidling af forsikrede ledige:

- Det kan blive kassetænkning af værste skuffe, hvis beskæftigelsesministeren giver kommunerne ansvaret. Fagbevægelsen er imod et enstrenget beskæftigelsessystem, hvor både mennesker, der er berettiget til dagpenge, og kontanthjælpsmodtagere skal betjenes samme sted. Det er ren ideologi fra regeringens side - vi ønsker ikke en gentagelse af, hvad man har oplevet i Holland, hvor dette system har resulteret i anarki på arbejdsmarkedet, siger Torben Poulsen, og fortsætter:

- Det er ikke ligefrem positive resultater, kommunerne kan fremvise, når der gælder integration af fremmede og om at få modtagere af kontanthjælp tilbage i beskæftigelse. Og vi har set de første eksempler på kommuner, der "nedlægger" almindelige job for at lade arbejdet udføre af mennesker på kontanthjælp - lige akkurat længe nok, til at de kan overflyttes på dagpenge. Dermed slipper kommunerne af med den økonomiske byrde. Den form for kassetænkning skaffer ikke flere i arbejde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109