23948sdkhjf

Hver tredje arbejder over

33 procent af alle fuldtidsansatte arbejder mere end 37 timer om ugen og hver fjerde arbejder oven i købet gratis
<i>33 procent af alle fuldtidsansatte arbejder mere end 37 timer om ugen og hver fjerde arbejder oven i købet gratis</i>

En fuldtidsstilling er på 37 timer, men mere end hver tredje fuldtidsansatte arbejder mere end 37 timer om ugen. Hver fjerde, der arbejder over, går det oven i købet gratis. Det viser en ny undersøgelse lavet af Oxford Research for HK/Privat.

Typisk arbejder en fuldtidsansat 1-3 timer for meget om ugen. Bliver overarbejdet ikke aflønnet eller kompenseret med ekstra ferie, svarer tre timers overarbejde om ugen til 3,56 ugers gratis arbejde om året, mens en time svarer til 1,18 uger på årsbasis.

Udover den store gruppe, der arbejder 1-3 timer ekstra om ugen, eksisterer der også en lille del, hvis arbejdsuge på 37 timer i praksis er mere end 40 timer.

Sektionschef i HK/Privat Carlo Søndergaard er ikke glad for undersøgelsens resultat.

- Det er dybt uacceptabelt. Overenskomsterne er lavet for at blive overholdt, og i dem står der, at der skal falde betaling eller afspadsering ved overarbejde. Arbejdsgiverforeningerne må bede deres medlemmer om at overholde aftalerne, siger han.

Direktør Søren B. Henriksen fra Dansk Handel & Service mener ikke, at man bør klandre arbejdsgiverne for overarbejdet.

- Med mit kendskab til virksomhederne følger de overenskomsterne, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063