23948sdkhjf

Gram satser på lavenergi

Nye modeller af professionelle køle- og fryseskabe fra Vojens sparer op mod halvdelen af energiforbruget
<i>Nye modeller af professionelle køle- og fryseskabe fra Vojens sparer op mod halvdelen af energiforbruget</i>

Stadig flere europæiske lande vil i fremtiden præmiere virksomheder, der investerer i energibesparende udstyr. Det forventer landets eneste producent af køle- og fryseskabe til professionelle køkkener, Gram Commercial A/S i Vojens, i hvert fald inden for sit marked, skriver ErhvervsBladet.

Den VT Holding-ejede virksomhed har lige fået Teknologisk Instituts rapport om et års afprøvning af en ny generation af produkter, der sætter nye standarder for lavt energiforbrug med besparelser på op mod 50 pct. i forhold til gennemsnittet på markedet.

Et af de nye super-lavenergi køleskabe fra Gram CommercialGram lancerede sit nye program i begyndelsen af 2002 med løfter om, at køle- og fryseskabene ville distancere sig klart fra konkurrenterne på markedet. Såkaldte field tests hos et stort antal brugere i et år har dokumenteret, at fryseskabene sparer 47 pct. i strømforbrug i forhold til den tidligere model, og at køleskabene reducerer elregningen med hele 74 pct. Det svarer til en besparelse på op til 2000 kr. pr. år.

Gram Commercial havde i fjor store vanskeligheder med at få det nye produktionsapparat i Vojens til at fungere. De er overvundet i første halvår 2003, og resultatet af den primære drift blev forbedret til et minus på 2,4 mio. kr. i perioden. Gram Commercial omsatte i fjor for 195 mio. kr. og havde et underskud før skat på 8,5 mio. kr., skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078