23948sdkhjf

Smede raser over AF-krav

Ledige metalarbejdere tvinges til at sidde i timevis ved computeren og udfylde værdiløse skemaer – ellers tilbageholdes dagpengene
<i>Ledige metalarbejdere tvinges til at sidde i timevis ved computeren og udfylde værdiløse skemaer – ellers tilbageholdes dagpengene</i>

Jern- og metalarbejdere i Randers tilbringer i perioder flere hundrede timer tilsammen foran computeren med at skrive meningsløse skemaer, som ingen skal bruge. Det foregår under trussel om skarpe sanktioner: Hvis I ikke gør det, så kommer vi efter jer og tager jeres penge, skriver dagbladet Randers Amts Avis.

Det er Arbejdsformidlingens nye cv- og jobbank, som er skyld i, hvad faglig sekretær hos Dansk Metalarbejderforbund i Randers, Jan Helbo, kalder det rene galimatias.

Siden januar har det været et krav, at ledige skal oprette et cv, en personlig arbejdsprofil, på Arbejdsformidlingens hjemmeside og have den godkendt inden en måned. Gør de ikke det, mister de dagpenge fra fristens ophør. Det gælder også de 400-500 metalmedlemmer i Randers, som med mellemrum er på arbejdsfordeling og derfor kun rent teknisk er arbejdsledige og ved, at de kommer i arbejde igen inden for tre eller seks uger.

Også ledige, som kommer i arbejde, inden de når at få godkendt deres cv og af den grund ikke får det meldt til Arbejdsformidlingen, mister dagpenge.

Og jern- og metalarbejderne har heller ikke brug for den jobbank, siger deres formand, Henrik Leth.

- Der er tradition for, at vore medlemmer benytter sig af deres mange kontakter fra arbejdspladser og faglige møder. Og det gælder også for arbejdsgiverne. De henvender sig til Metal, når de mangler arbejdskraft. De bruger heller ikke Arbejdsformidlingens jobbank, siger Henrik Leth. Til Randers Amts Avis.

En undersøgelse blandt 124 tidligere arbejdsløse Metal medlemmer viser, at kun én af dem havde fundet sig et nyt job gennem jobbanken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094