23948sdkhjf

Håber på Læsø-møllerne

Metal i Frederikshavn har mistet 1100 medlemmer siden de glade værftsdage i 1990erne.
<i>Metal i Frederikshavn har mistet 1100 medlemmer siden de glade værftsdage i 1990erne.</i>

Symptomatisk for situation i Frederikshavn har Ørsted netop udleveret endnu 49 opsigelser, så medarbejdertallet på reparationsværftet Orskov Yard kommer ned på det laveste tal nogensinde, nemlig 130.

- Vi kan håbe, at vor beliggenhed og kvalifikationer hos skibsbyggerne vil gøre det attraktivt at placere en del af produktionen i Frederikshavn, når der skal bygges havvindmøller til området ved Læsø, siger næstformand Henning Pedersen i Metal Frederikshavn til Ugebrevet A4.

Alpha Diesel og Martin, der producerer intelligent lys, er et par af de store Metal-virksomheder, der er tilbage i den nordjyske bastion.

Ifølge Ugebrevet A4 er omkring 20.000 værftsansatte på landsplan i 1975 i dag reduceret til en trediedel.

Formand for Metals skibsværftsudvalg, Ole Ibsen, bekræfter til A4, at det over hele landet er svært at skaffe job til medlemmer, der har været på værft i mange år:

- Jeg håber, at Danmark kan finde en niche inden for produktion af lystyachts, som Danyard Aalborg har succes med. En del mennesker vil have både, der er avancerede og bygget i specielle materialer. Og der har vi et forspring, der stadig kan holde en del år, siger Ole Ibsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078