23948sdkhjf

Grundfos får europæisk pris

Bjerringbro-virksomheden hædret for ”lederskab og målrettet indsats”
<i>Bjerringbro-virksomheden hædret for ”lederskab og målrettet indsats</i>

Grundfos A/S – Grundfos-koncernens danske produktionsgrunsdselskab med 3.800 medarbejdere – er blevet hædret af European Foundation for Quality Management (EFQM) under EFQM Forum i Helsinki – en højt estimeret konference med deltagelse af mere end 700 virksomhedsledere fra hele Europa.

Grundfos A/S fra Bjerringbro vandt i konkurrence med en række andre europæiske produktionsvirksomheder specialprisen for "Leadership and Constancy of Purpose" ("Lederskab og målrettet indsats") – et af de grundlæggende begreber i Business Excellence, som Grundfos har arbejdet med siden 1996.

"Lederskab og målrettet indsats" handler om, at alle i en organisation via ledelsens adfærd har en klar opfattelse af, hvad man arbejder hen imod. Det resulterer i stort engagement og høj effektivitet hos medarbejderne, respekt i markedet samt en struktureret og systematisk prioritering og planlægning af alle aktiviteter.

EFQM lægger i sin vurdering af Grundfos A/S bl. a. vægt på, at virksomhedens mission og strategi er kommunikeret effektivt til alle medarbejdere, at lederne selv involverer sig i forbedringsprojekter, og at de uddelegerer ansvar til medarbejderne – f.eks. via selvfungerende produktionsgrupper.

Adm dir. Lars Aagaard, Grundfos A/S, med EFQM-prisenAdm. direktør Lars Aagaard glæder sig over, at Grundfos A/S med prisen har nået endnu en vigtig milepæl:

- Den bekræfter, at vi er en af de allerbedste virksomheder i Europa, og at vi er meget tæt på vores mål – at blive blandt de bedste i verden, så vi gennem vedvarende fokus på forbedringer kan sikre fortsat stor produktion i Danmark og bevare arbejdspladser i industrien, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109