23948sdkhjf

Kamp om arbejdskraft lige om hjørnet

De små og mellemstore virksomhederne frygter, at de meget hurtigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, når opsvinget kommer, viser ErhvervsBladets konjunkturanalyse
<i>De små og mellemstore virksomhederne frygter, at de meget hurtigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, når opsvinget kommer, viser ErhvervsBladets konjunkturanalyse </i>

Trods stigende ledighed kan der meget hurtigt blive kamp om arbejdskraften, når den danske økonomi igen kommer op i et højere gear. Næsten halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener, at manglen på kvalificeret arbejdskraft kan komme til at udgøre en barriere for deres vækst.

Det viser en konjunkturundersøgelse som IFO - Instituttet for Opinionsanalyse har lavet for ErhvervsBladet. I undersøgelsen medvirker 1.062 små og mellemstore virksomheder med under 75 ansatte, og de er blevet bedt om at tage stilling til en række barrierer eller begrænsninger for deres vækst og udvikling i de kommende år.

For dårligt kvalificerede medarbejdere og svært at skaffe kvalificerede medarbejdere er to af de punkter, der slår hårdest ud i negativ retning. Hele 44 pct. af virksomhederne svarer, at besværligheder med at rekruttere de rette folk kan blive en hæmsko for virksomhedens videre fremfærd. Mest problematisk ser det ud for virksomhederne inden for jern og metal, hvor 54 pct. af virksomhederne er nervøse for, at de kommer til at mangle personale.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073