23948sdkhjf

Desmi vil lancere gratis pumper

I stedet vil selskabet have del i de besparelser, kunderne får ved at installere de nordjyske pumper.
Det lyder som lidt af en aprilsnar, men ifølge administrerende direktør for Desmi, Henrik Sørensen, er der tale om en win-win-situation, når pumpeproducenten forsøger at forære pumperne væk til kunder i marine-industrien, der så kan spare store mængder energi og dermed penge.

- Og her er det, at vores nye planer kommer ind i billedet. For hvis vi kan få en andel af den opnåede besparelse, er vi villige til i princippet af forære pumperne væk og montere dem på skibene, siger Henrik Sørensen til Nordjyske Stiftstidende.

Tilbagebetalt på et år
Endnu er der dog et stykke vej, før konceptet bliver til virkelighed. Desmi mangler nemlig stadig at få styr på en række kontraktmæssige og juridiske forhold samt procedurer for aflæsning af energiforbruget ombord på skibene.

Henrik Sørensen er dog ganske sikker på, at konceptet vil fungere i praksis og bygger blandt andet sine formodninger på de pumper, man allerede har installeret hos kunder. Her har energibesparelserne nemlig været helt oppe på 90 %.

Desmi forventer derfor at kunne tjene en gratis pumpe hjem på blot et års drift, men man forventer dog at arbejde med en tidshorisont på to år i praksis for at være på den sikre side.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125