23948sdkhjf

Mønsterbryder fra Vejen er Sydvestjyllands bedste lærling

Alsir Abazi har modtaget DI Sydvestjyllands LærligePris 2010 for sit arbejde på Ulldalls Jernstøberi.
I begyndelsen mestrede han kun enkelte polske ord. Det hindrede dog ikke Alsir Abazi i at deltage aktivt, når de nye kollegaer fra Polen kommunikerede med hinanden.

Derfor lærte han hurtigt polsk samtidig med, at han bidrog til at få polakkerne til at føle sig velkomne på Ulldalls Jernstøberi. For denne sociale egenskab og sit i øvrigt høje faglige niveau modtog den 21-årige Alsir Abazi torsdag d. 3. juni DI Sydvestjyllands LærlingePris 2010.

Fagligt dygtig og en god kollega
Alsir kom til Danmark som 12-årig som flygtning fra Kosovo. I januar 2006 gik Alsir igennem grundforløbet hos Teknisk Skole i Esbjerg, hvorefter han begyndte hos Uldalls Jernstøberi i midten af 2006. Her blev Alsir ansat i smedeværkstedet, hvor han arbejdede sammen med fire andre smede, inden han afsluttede sin uddannelse i Kolding på Hansenberg.

Ifølge Ulldalls Jernstøberi har Alsir i sit uddannelsesforløb som smed udmærket sig ved både at være dygtig fagligt og en god kollega. I indstillingen til DI Sydvestjyllands LærlingePris 2010 hedder det blandt andet:

- Alsir har løftet barren for, hvad det endelige resultat skulle blive på skolebeviset, og har stillet både skolen, sig selv og sin afdeling tilfreds. Alsir er desuden en kanon kammerat og har sikret, at nye medarbejdere har følt sig velkomne. Alsir har bevist, at mønstre kan brydes, når viljen er der fra både elev og virksomhed.

Vil være maskinmester
DI Sydvestjyllands LærlingePris gives til en elev eller lærling, som har ydet en særlig indsats under sin læretid. Et af formålene med prisen er at hylde de mange lærlinge og elever, som hver dag yder en stor indsats på DI’s mange virksomheder i Sydvestjylland.

Udover æren, så blev et diplom og et ur overrakt af Ulla Adolf fra DI, som sammen med Uldalls Jernstøberis fabrikschef Dion Brun og viceborgmester Vagn Sørensen fra Vejen Kommune kunne fortælle om det vigtige ved at kunne udskille sig fra mængden og konstant udvikle og dygtiggøre sig.

Alle tidligere smedelærlinge fra Uldalls Jernstøberi har senere uddannet sig til maskiningeniører, Alsir har dog allerede lagt billet ind på, at titlen skal blive maskinmester, så der blev det mønster også brudt, og både Alsirs far og farfar, som er konditorer, måtte også nøjes med at give kage i stedet for at overbringe deres konditorviden. Kagen vakte dog begejstring hos de over 50 fremmødte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112