23948sdkhjf

Dansk vækst på vej op

Detailsalget har fortsat fremgangen fra foråret og understøttes af lave renter og reallønsfremgang, vurderer Handelsbanken
<i>Detailsalget har fortsat fremgangen fra foråret og understøttes af lave renter og reallønsfremgang, vurderer Handelsbanken</i>

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at den danske vækst er på vej op, vurderer Handelsbankens cheføkonom Bo Overvad.

Detailsalget steg med 2,3 procent på årsbasis reelt i juli/august mod forventet +0,8 procent. Tallet var ventet med spænding efter den svage stigning i maj/juni på 0,5 procent på årsbasis. Salget steg som ventet mest i juli hvor stigningen var på 4,5 procent.

I august var der dog et fald til 0,2 procent. Augustsalget er imidlertid præget af den meget varme sommer som har påvirket negativt, som også set andre steder i Europa. At tøjsalget fortsætter på et højt niveau tilskriver Handelsbanken, at udsalget i år strakte sig længere end i tidligere år.

Detailsalget er dermed tilbage på den positive trend fra foråret, understøttet af lave renter og en pæn reallønsfremgang. Positivt for det fremtidige salg er at bl.a. afgifter på alkohol og cigaretter er sat ned, hvilket kan øge forbruget og grænsehandelen mellem Danmark på den ene side og Sverige og Norge på den anden side. Endvidere vil nye afdragsfrie lån øge købekraften og kombineret med skattelettelserne i 2004 er der baggrund for at vente en fortsat stigning i detailsalget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063