23948sdkhjf

Danfoss har store ambitioner

Målet for Danfoss er at være nr. 1 eller 2 i verden på kerneforretningsområderne og nå en omsætning på 24 mia. kr. i 2008, siger direktør Jørgen Mads Clausen
<i>Målet for Danfoss er at være nr. 1 eller 2 i verden på kerneforretningsområderne og nå en omsætning på 24 mia. kr. i 2008, siger direktør Jørgen Mads Clausen</i>

En ny femårsplan for årene 2003 til 2008 skal sikre Danfoss en plads i eliten på verdensplan. Koncernen på Als vil være nummer et eller to på kerneforretningsområder i 2008, og omsætningen skal stige, så man når 24 milliarder kroner i 2008.

- Det er ambitiøst, men jeg tror, vi kan nå det, siger administrerende direktør Jørgen Mads Clausen til dagbladet JydskeVestkysten.

Direktør Jørgen Mads Clausen, DanfossDet er især de amerikanske, russiske, østeuropæiske og kinesiske markeder, der skal bidrage til, at målsætningerne for vækst kan nås. Specielt sætter Danfoss-direktøren sin lid til det østeuropæiske og det kinesiske marked.

- Vi har været i Rusland i ti år og i Kina i seks år. I Kina bor der 1,2 milliarder mennesker, og det er et marked i rivende udvikling. For os har det overhalet det russiske, siger Jørgen Mads Clausen, der opfordrer danske firmaer til at få øjnene op for mulighederne i Kina. Helst så hurtigt som muligt.

Udviklingen på Danfoss skal ikke alene basere sig på vækst men også på lønsomhed. Danfoss vil i alle led se på lønsomhed og effektivitet, så koncernen fremover kan producere bedre, hurtigere, billigere og mere effektivt end i dag.

Koncernen vil i den kommende tid gå alle processer og arbejdsgange efter i sømmene, og det gælder alle arbejdsområdet fra produktudvikling over logistik til administration og salg.

- Vi har prøvet at tænke i store linjer fra produktion til kunden. I dag producerer vi for eksempel ikke til lager men leverer til kunden til den tid, der ønskes. Det sker via Det Centrale Distributionscenter i Rødekro, og det har for eksempel betydet, at vi har fået en stor besparelse ved at nedlægge et lager i Belgien, siger Danfoss-chefen til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109