23948sdkhjf

Nanoteknologi kan revolutionere egenskaber for plast

Selvrensende plastoverflader, plastoverflader med specielle optiske egenskaber og farverige plastoverflader uden brug af farvestoffer – sådan ser fremtiden ud.
Danske plastvirksomheder og forskere fra DTU står bag et omfattende projekt, der skal gøre Danmark førende inden for anvendelsen af nanoteknologi i plastproduktion.

Teknologien giver mulighed for, at der kan skabes helt nye egenskaber for plastprodukter, og anvendelsesperspektiverne er enorme. Ideen er, at produkterne støbes i forme med nanostrukturelle overflader, og disse nanostrukturer overføres - ”afstøbes” - i plastemnerne. Projektet vil styrke anvendelsen af højteknologi i danske værkstøjs- og plastvirksomheder, og de kommercielle perspektiver er store.

Nye muligheder for anvendelse
- Vi er meget begejstrede og kan næsten ikke vente med at komme i gang. Det her projekt vil med sikkerhed kunne åbne nye muligheder for anvendelse – jeg ser på sigt endnu større muligheder, når vi kommer i gang og kan starte med at få vores kunder til at forstå mulighederne – det bliver intet mindre end en fantastisk rejse, vi skal ud på, siger Thomas Friis Jørgensen, VP Product Development, DBI Plastics.

- Det er super motiverende for os, at vores forskning kan komme i spil så direkte. Vi kan mærke, at der virkelig er et behov for denne teknologi hos virksomhederne – og så er der nogle rigtigt interessante forskningsmæssige udfordringer – med andre ord et perfekt match, udtaler Rafael Taboryski, seniorforsker fra DTU Nanotech, på vegne af forskerne fra DTU.

Projektet, der har en budgetramme på ca. 100 mio. kr. – heraf 50 mio. kr. fra Højteknologifonden - gennemføres af et konsortium med 12 danske parter bestående af teknologiudviklere – fire institutter fra DTU og en række virksomheder, samt slutbrugere - herunder plastvirksomheder og en designvirksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094