23948sdkhjf

Ny ledelse skal skabe vækst hos Dania

Den 49-årige Per Thy Sørensen skal som ny administrerende direktør hos Jernstøberiet Dania i Aars geare firmaet til langsigtet, profitabel vækst efter et turbulent efterår
- Efter et turbulent efterår med betalingsstandsning og ejerskifte er Dania i dag en virksomhed med styr på driften, solid egenkapital og øget ordretilgang. Firmaet har samtidig en mangeårig historie og er en betydelig aktør i lokalområdet, så jeg er stolt over at overtage rorpinden, siger administrerende direktør Per Thy Sørensen.

Den 49-årige maskiningeniør afløste 1. juni den hidtidige direktør Poul Erik Haurum, der går på pension efter en årrække som leder af virksomheden. Per Thy Sørensen har siden 2004 været administrerende direktør for værktøjsproducenten Unimercos selskaber i Tyskland, Polen, Tjekkiet, Ungarn og Kina, hvortil han kom efter en årrække med forskellige lederstillinger i Danfoss.

Skal skabe langsigtet, profitabel vækst
Samtidig med ansættelsen af Per Thy Sørensen forfremmes Danias produktionschef Jon Jensen til fabriksdirektør med ansvar for støberi og maskinfabrik. Jon Jensen har tidligere haft lederstillinger i blandt andet Metallic, Hydromix, Hansen Doors og Danogips.

Dania, der producerer emner i jernstøbegods til kunder i Danmark og udlandet, har siden årsskiftet ansat 80 nye medarbejdere som følge af en øget ordretilgang og beskæftiger i dag 240 ansatte. Årsregnskabet fra 2009 viste trods underskud en stor egenkapital og mindsket gæld, så den nye direktør ser frem til at komme i gang med arbejdet.

- Forårets gode takter understreger sammen med det solide økonomiske fundament, at Dania er en effektiv underleverandør med et stort potentiale. Med afsæt i de gode resultater siden årsskiftet er målet at sikre en langsigtet, profitabel vækst, der kan skabe rammerne for Dania som en fortsat sund virksomhed og sikker arbejdsplads, siger Per Thy Sørensen.

Nye spilleregler efter krisen
Den nye direktør understeger samtidig, at kravene til virksomheden vil stige fremover, selvom den økonomiske krise er ved at være ovre. Krisen har nemlig skabt nye spilleregler på de internationale markeder, hvor Dania har en stor del af kunderne.

- I de kommende år vil Dania i stigende grad få konkurrence fra jernstøberier i eksempelvis Kina og Brasilien. Det er vi nødt til at tage højde for ved hele tiden at være udviklingsorienterede i alle led i virksomheden. Eksempelvis ved løbende at inddrage medarbejderne i, hvordan vi kan blive endnu mere effektive i hverdagen, siger Per Thy Sørensen.

Per Thy Sørensen har indtil for nylig boet i Herning, men er i slutningen af maj flyttet til Aars. Udover ingeniøruddannelsen, som er taget på Odense Teknikum, har han gennemført en lederuddannelse i England. Den nyslåede direktør har tre børn på henholdsvis 14, 19 og 21 år og dyrker løb og cykling i fritiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094