23948sdkhjf

Industriproduktionen falder

Industriens ordre- og omsætningssituation viser dårlige tal for august
Industriproduktionen faldt med 1,5 pct. fra juli til august, korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving. I juli steg produktionsindekset med 2,6 pct. og i juni faldt indekset med 2,5 pct. i forhold til foregående måned, fremgår det af Nyt fra Danmarks Statistik.

Produktionsindekset for august er faldet inden for investeringsgodeindustrien og mellemproduktindustrien med henholdsvis 3,4 og 2,4 pct. I de øvrige af industriens hovedsektorer er indekset steget.

(Kilde: Danmarks Statistik)For råstofudvinding, industri og energiforsyning samlet har der i august været et fald på 1,1 pct., mens der i juli var en stigning på 1,9 pct. og i juni et fald på 1,7 pct.

Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 0,6 pct. fra juli til august, målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Omsætningen steg i juli med 3,7 pct. og faldt i juni med 1,2 pct. Ordreindgangen faldt i august med 1,3 pct., steg i juli med 2,8 pct. og faldt i juni med 0,3 pct.

Omsætningen og ordreindgangen er i august faldet i alle hovedsektorer, bortset fra fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder, hvor omsætningen er steget med 2,3 pct. og ordreindgangen med 1,5 pct. I denne sektor stammer fremgangen i omsætning fra både eksport- og hjemmemarkedet, mens stigningen i ordreindgangen alene er sket på eksportmarkedet.

Industriprisindekset, der er et udtryk for udviklingen i industriens salgspriser, steg 0,1 pct. fra juli til august. Fra august 2002 til august 2003 var indekset uændret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062