23948sdkhjf

Også gamle dyder har brug for synlighed

Hytek I/S i Sindal ser Metal Supply som et middel til at skabe synlighed og indgå i netværk
Fabrikant står der på Johnny Haubergs visitkort. En titel med signaler om gamle dyder – måske ligefrem om en svunden tid.

De gamle dyder kan der nok være noget om. Men ikke den svundne tid. Johnny Hauberg leder virksomheden Hytek I/S i Sindal, der baserer sig på godt gammeldags håndværk, men som i øvrigt på alle andre ledder forsøger at være på forkant med udviklingen.

Det er en af årsager til, at Hytek er blevet medlem af Metal Supply.

- Vi har brug for øget synlighed, fortæller Johnny Hauberg, der sammen med sin far overtog virksomheden i Sindal sidste år. I vore dage kan man ikke bare sidde på den flade og vente på, at ordrerne kommer. De potentielle kunder skal kunne få øje på os, og det forventer vi, at vores tilstedeværelse på Metal Supply-portalen kan medvirke til.

Johnny Hauberg vil anvende portalen både til at finde opgaver og som salgskanal for produkter og maskiner. Desuden bruger Johnny Hauberg medlemskabet i Metal Supply til aktivt at danne netværk med de øvrige medlemmer.

Maskinarbejder Birger Christensen (forrest) og fabrikant Johnny Hauberg ved en igangværende produktion på Hytek, en helt specielt udviklet maskine til fremstilling af plast-net hos EXPO-NET i HjørringHytek er en decideret ordre-baseret virksomhed, der udvikler og producerer maskin-løsninger. Desuden satser Hytek i stigende grad på servicering og vedligeholdelse af kunders hydrauliske og mekaniske anlæg. De fleste kunder er industri-virksomheder, men siden overtagelsen sidste år har Johnny Hauberg via personligt kendskab til branchen fået en række opgaver på de nordjyske værfter.

Blandt andet et meget specielt tilbehør til en luksus-lystyacht. Det er et maskineri, der skal hæve en speedbåd op fra et docking-bassin på dækket af lystyachten, således at speedbådens passagerer kan gå direkte fra speedbåden ud på lystyachtens dæk uden at skulle klatre, skræve eller bruge stiger.

- En noget speciel opgave, fortæller Johnny Hauberg, men ikke i det væsentlige forskellig fra så mange andre. Det handler om at forstå kundens behov og finde frem til den optimale løsning.

Johnny Hauberg foretager selv konstruktions-arbejdet via computeren og softwaren SolidWorks. Men det er maskinarbejderne på Hytek’s værksted, der med håndværksmæssig dygtighed skaber det færdige produkt.

Selve produktionen foregår med traditionellle værktøjer. Her er ingen robotter og computerstyring.

- Den slags hører serieproduktion til, siger Johnny Hauberg. Hos os laver vi kun et enkelt eller nogle få eksemplarer af hver konstruktion. Det kan ikke automatiseres.

Derimod er styringen af materialer, reservedele, arbejdstimer, fakturering og så videre samlet i ét sammenhængende og rationelt system. Det er der selv på en mindre virksomhed som Hytek med en halv snes medarbejdere fornuft i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08