23948sdkhjf

Efterlyser mere målrettede uddannelser

De tekniske og merkantile erhvervsuddannelser skal målrettes de enkelte brancher, viser ny undersøgelse lavet af AluCluster.
Ledere og medarbejdere i aluminiumindustrien ønsker, at de tekniske- og merkantile uddannelsesinstitutioner fremadrettet fokuserer mere på de personlige egenskaber i undervisningen. Både når det gælder den faglige erhvervsuddannelse og i efteruddannelsessystemet.

Det er det foreløbige resultat af et kompetenceudviklingsprojekt som Viden- og Teknologicentret AluCluster gennemfører i samarbejde med en række virksomheder og videns- og undervisningsinstitutioner. Projektresultaterne præsenteres ved en konference på Hotel Trinity i Snoghøj ved Fredericia den 15. juni. Her deltager blandt andet repræsentanter fra aluminium- og uddannelsesbranchen.

Vil kende sjælen i aluminium
- Fokuseringen på det faglige element i uddannelserne er tilfredsstillende. Det vi efterlyser, er, at undervisningen tilpasses til den kultur, der findes i de enkelte brancher. De personlige egenskaber, der er vigtige for aluminiumindustrien er nødvendigvis ikke de samme inden for byggebranchen, siger projektleder Hans Lindholm, AluCluster.

- Resultaterne viser, at medarbejderne ønsker at forstå de overordnede sammenhænge i en virksomhed, indgå i nye samarbejdsrelationer og have en indgående viden om de materialer de arbejder med. De vil kende ”sjælen” i aluminium, fastslår Hans Lindholm.

Kompetenceudviklingsprojektet er støttet af Den europæiske Socialfond, Erhvervs- og Byggestyrelsen samt Vækstforum i Region Syddanmark. I projektet deltager en række større og mindre aluminiumsforarbejdende virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078