23948sdkhjf

Metal-området sammen om arbejdsmiljø

DS Håndværk & Industri, Dansk Metal, SID og Blik og Rør i fælles indsats
Ikke alle virksomheder inden for jern og metal har helt styr på arbejdsmiljøet. Men de fleste virksomheder både kan og vil holde orden i arbejdsmiljøet, hvis de blot har redskaberne til det.

Derfor har arbejdsgivere og lønmodtagere på metalområdet indgået en ny samarbejdsaftale, der skal sikre et "sikkert, sundt og udviklende arbejdsmiljø på de virksomheder, der er omfattet af parternes overenskomst". Det vil sige den overenskomst, der er mellem arbejdsgiverne i DS Håndværk & Industri og lønmodtagerne i Dansk Metal, SID og Blik og Rør.

Dermed går metalområdets organisationer i tæt samarbejde om en fælles indsats:

- Vi ved, at man gerne vil skabe et godt arbejdsmiljø på branchens virksomheder. Men det kræver, at arbejdsgiverne ved, hvad de skal gøre – så de sammen med medarbejderne kan gøre en indsats. Og det skal aftalen hjælpe dem med, siger direktør i DS Håndværk og Industri, E. From Jacobsen.

- Aftalen betyder, at vi nu indgår et tæt samarbejde om at skabe bedre arbejdsmiljø. Der er ikke tvivl om, at langt de fleste arbejdsgivere og medarbejdere er motiverede. Men de mangler overblik over, hvordan de skal gribe opgaven an i det daglige arbejde. Det får de nu, siger Ole Ibsen, næstformand i Dansk Metal.

Som led i arbejdsmiljøaftalen etablerer arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationerne et fælles udvalgsarbejde, der skal sprede information og gennemføre fælles indsatser om et godt arbejdsmiljø for de mange metalvirksomheder. Det fælles arbejdsmiljøudvalg fastlægger de årlige aktiviteter, som organisationerne vil gennemføre i regi af arbejdsmiljøaftalen.

De mest udbredte problemer i branchen er faren for ulykker f.eks. fordi sikkerhedsudstyr ved maskiner mangler eller er blevet fjernet, dårlig ventilation f.eks. ved svejsning, forkerte arbejdsstillinger samt støj fra maskiner og håndværktøjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078