23948sdkhjf

Staten kan vente mængder af erstatningskrav

Dansk Industri anbefaler medlemsvirksomhederne at kræve udgifter i forbindelse med sikkerhedsstillelserne tilbage. Samtidig vil DI tage kontakt til advokater og revisorer for at sikre deres medlemmers krav mod staten.
En knusende dom fra EF-domstolen viser, at de danske krav om sikkerhedsstillelse ved momsregistrering strider lodret imod EU-traktaten. Dommen der faldt i går åbner for stribevis af erstatningskrav fra virksomhederne mod staten, skriver ErhvervsBladet i dag.

Sagen om de traktatstridige sikkerhedsstillelser er rejst af professor Søren Friis Hansen fra Syddansk Universitet. Det er princippet om den frie etableringsret inden for EU, der er på spil, når både danske selskaber og udenlandske datterselskaber i Danmark mødes med kravet om aktiver for 125.000 kr. eller bankgaranti på 110.000 kr., når de stiftes.

Søren Friis Hansen og konsulent Jens Valdemar Krenchel fra Dansk Industri (DI) er overbeviste om, at virksomheder, der har stillet sikkerhed i form af aktiver eller en bankgaranti ved momsregistreringen kan søge erstatning for deres udgifter ved sikkerhederne. Det berører tusindvis af danske selskaber og samtlige udenlandske datterselskaber i Danmark, der er stiftet siden maj 2000.

Sagen er så klar, at DI nu anbefaler medlemsvirksomhederne at kræve udgifter i forbindelse med sikkerhedsstillelserne tilbage. Samtidig vil DI tage kontakt til advokater og revisorer. Det sker for at rådgiverne skal tage forbehold for tilbagesøgning af klienternes udgifter i forbindelse med momsregistreringen. Ifølge Søren Friis Hansens vurdering løber erstaningskravenene mindst op i et tocifret millionbeløb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141