23948sdkhjf

Selvmord at eksportere job

Tusinder af job i dansk industri kunne være blevet i her i landet, hvis der i stedet for udflagning var investeret penge og energi i at automatisere og anvende robotter, siger DIRA’s formand.
- Det er en forkælet og uansvarlig politik, som nogle ledere i dansk erhvervsliv gør sig til talsmænd for, siger formand Leif Dalum, dansk industriel robotsammenslutning, DIRA, til dagbladet JydskeVestklysten.

Leif Dalum forklarer sit synspunkt:

- De fremstiller det som om, at vi blot skal finde på de gode ideer, producere smarte løsninger, rådgive og så sende produktionen ud af landet.

- Sådan kan man ikke behandle et velfærdssamfund, fastslår Leif Dalum:

- Vi kan ikke opretholde vores levestandard, hvis der ikke er produktion i Danmark. Og her er der brug for automatisering og øget anvendelse af robotter i opbygning af produktionsanlæg.

- Tænk hvis man i stedet for at eksportere symaskiner fra Herning-Ikast-området havde brugt kræfter på at automatisere tekstilindustrien. Vi kunne have beholdt produktionen her i landet og sparet mange kvinder i Østeuropa for at få dårlige arme og rygge, siger Leif Dalum til Jydske Vestkysten.

Leif Dalum leverede sin kritik og opfordring i forbindelse med uddeling af Automatiseringsprisen 2003. Prisen gik til ingeniør Orla J. Weile, der har konstrueret et robotsystem på virksomheden Budweg, Odense. Her kan den automatiserede produktion genkende og genopbygge 60 forskellige bremsekalibre, der monteres i biler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078