23948sdkhjf

Schaeffler giver en hånd EM i Kiev i 2012

Der er stadig to år til, den første kamp fløjtes i gang til næste EM i fodbold. Siden 2008 har man dog været i fuld gang med forberedelserne til denne store begivenhed.
Man er blandt andet ved at modernisere det gamle olympiske stadion i Kiev, som oprindeligt er opført i 1923 og siden renoveret et utal af gange. Det mest spektakulære ved denne ombygning er en gennemsigtig tagkonstruktion med integreret projektørbelysning. Taget kan køres ud efter behov, og i den løsning spiller lejegiganten Schaeffler Group en central rolle.

Taget holdes fast af stålwirer, hvortil 240 ledlejer sørger for en momentfri lejring af alle fikseringspunkter. Alle fikseringspunkter i kanten af taget samt masterne er lejret i de mange ledlejer. Lejerne er dimensioneret således, at de kan optage de store kræfter problemfrit, som taget genererer under forskellige påvirkninger fra blandt andet vind og sne.

Ledlejer optager kraftoverføring
I foden af søjlerne sidder 80 radiale ledlejer af typen GE160-UK-2RS. Lejerne er udstyret med en rustfri inderring, er vedligeholdelsesfrie og derfor særligt egnet til formålet.

De egentlige kræfter i tagkonstruktionen optages af 160 parvist anordnede ledlejer af typen GE140-UK-2RS. Det specielle ved denne type lejer er, at boringen i inderringen er beklædt med Elgoglide, hvilket giver en lettere og mere enkel montage. Derudover er ledlejerne i stand til at udligne de længdeudvidelser i aksial retning, der opstår på grund af varmeudvidelser.

Betegnelsen GE står for ledleje, 160 og 140 står for boringsdiameter (mm), og efterbetegnelsen UK angiver, at serien er vedligeholdelsesfri og glidelaget er af typen Elgoglide, som har helt unikke egenskaber. 2RS betyder, at lejet er udstyret med to gummitætninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094