23948sdkhjf

Logstor ser kæmpe-potentiale i fjernkøling

Administrerende direktør hos Logstor forventer, at fjernkøling inden for føje år vil være et lige så stort marked, som fjernvarme er i dag.
Logstor indviede i begyndelsen af 2010 sit nye joint venture produktionsanlæg til over 135 mio. kr. i Dubai i Mellemøsten.

Anlægget skal primært forsyne Mellemøsten med præisolerede rør til fjernkøling, men Dubai-fabrikken vil også kunne levere til andre sektorer, såsom Olie & Gas.

Fjernkøling haler ind på fjernvarme
Logstor’s fjernkølingsaktiviteter rummer et meget stort globalt vækstpotentiale, fordi behovet for køling af bygninger er enormt i store dele af verden, og fordi brug af individuelle air condition-anlæg som køleløsning er meget mere energibelastende og ineffektiv.

- Fjernkøling er op til 10 gange mere energieffektiv end individuelle air condition-anlæg. Vi forventer derfor, at fjernkøling i løbet af få år vil kunne blive et lige så stort marked for os, som fjernvarme er i dag, siger Preben Tolstrup.

I 2009 har Logstor udbygget sin position inden for fjernkøling gennem en række strategiske partnerskabsaftaler, herunder med Danfoss. Logstor leverede sidste år blandt andet fjernkølingssystemer til Oman, Barcelona og Helsingfors.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158