23948sdkhjf

Inbicons Kacelle-projekt støttes med millioner

Inbicon træder ind i et strategisk EU-samarbejde, og anlæggets Kacelle-projekt modtager et tocifret millionbeløb i støtte.
EU-Kommissionen har i forbindelse med et større energiteknologisk initiativ inden for innovative biobrændsler indgået strategiske partnerskaber med energibranchen. Partnerskaberne omfatter fire europæiske biobrændselsprojekter, og et af dem er Inbicons demonstrationsanlæg i Kalundborg.

I et nyhedsbrev torsdag 20. maj skriver EU Kommissionen, Departementet for Energi:

- Gennem deres størrelse, omfang og ambitioner i retning af at gøre integrationen af stor mængder biobrændsler på EU-markedet muligt vil disse fire projekter udgøre fundamentet for det europæiske industrielle initiativ inden for bioenergi.

Inbicons anlæg blåstemples
Som et af disse initiativer blåstemples Inbicons demonstrationsanlæg af Kommissionen og modtager støtte på 67,7 mio. kr. (9,1 mio. euro).

Støtten gives til et bestemt projekt på Inbicons anlæg – nemlig Kacelle-projektet (Kalundborg Cellulosic Ethanol Project), som fokuserer på at optimere produktionsprocessen i demonstrationsanlægget og derved reducere omkostningerne til fremstilling af ethanol væsentligt.

- Vi er taknemmelige for, at EU-Kommissionen med sin visionære støtte har gjort det muligt for os at stå med en teknologi, som er solid nok til, at vi kan eksportere den til hele verden. Samarbejdet mellem Kommissionen og branchen giver samtidig de europæiske virksomheder en fordel i det nye vækstområde inden for raffinering af biomasse, siger Niels Henriksen, administrerende direktør for Inbicon.

Om Kacelle-projektet
Partnerne i Kacelle-projektet består af seks organisationer, alle med individuelle kompetencer inden for biomasse, enzymer eller ethanol: Statoil (Danmark), Royal DSM (Holland), German Biomass Research Centre (Tyskland), Københavns Universitet – LIFE (Danmark), University of Minho, Braga (Portugal) og Inbicon (Danmark).

Kommissionen samler med EU's 7. rammeprogram for forskning og udvikling de førende europæiske branchefolk inden for fremstilling af lignocellulosisk ethanol. Yderligere tre europæiske biobrændselsprojekter modtager støtte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094