23948sdkhjf

Dansk konkurrenceevne er for nedadgående

Danmark er rutsjet fra en 5.-plads til 13.-plads i den årlige opgørelse over verdens mest konkurrencedygtige nationer.
Det er Danmarks dårligste placering siden 1997, og både Sverige og Norge overhaler os nu på listen over verdens mest konkurrencedygtige økonomier. Det oplyser DI.

- For Danmark går det galt på en hel række af parametre. At vi går otte pladser baglæns er både skuffende og alarmerende og fortæller os, at vi ikke længere er så konkurrencedygtige, som vi gik og troede, siger økonomisk konsulent hos DI, Allan Sørensen, ifølge DI’s hjemmeside.

Krisen satte ind længe før finanskrisen
Allan Sørensen forklarer, at de aktuelle problemer ikke kan forklares med finanskrisen alene. Det handler nemlig først og fremmest om, at Danmark, i årene op til krisen, ikke formåede at få nok ud af de gode tider:

- Faktisk tabte Danmark i årene op til krisen mere i relativ velstandsudvikling, end som BNP faldt med i 2009. Med andre ord satte den danske vækstkrise ind længe før den økonomiske krise, og det er med til at få os ned ad ranglisten her, siger DI-konsulenten.

Opgørelsen er udarbejdet af IMD og baserer sig på 327 indikatorer for 58 lande. Indikatorerne kan inddeles i fire hovedgrupper: Økonomisk performance, offentlig effektivitet, erhvervslivets effektivitet og infrastruktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.391