23948sdkhjf

Jernstøberiet Dania tilbage på sporet

Efter et turbulent efterår med betalingsstandsning og nye ejere er Jernstøberiet Dania i Aars nu tilbage på sporet. Første kvartal 2010 ligger foran budgettet, og der er ansat 70 nye medarbejdere siden årsskiftet.
- Efter turbulensen i efteråret er Dania nu tilbage på sporet. Første kvartal 2010 viste rigtig gode takter, og vi kan mærke, at kunderne er ved at bygge deres lagre op igen. Samtidig er vi stolte af, at vi ikke har mistet en eneste kunde trods betalingsstandsningen, så vi ser frem til for alvor at få gang i hjulene i de kommende måneder, siger bestyrelsesformand Birger Larsen.

Til at løfte de nye ordrer har Dania ansat 70 nye medarbejdere siden årsskiftet. Virksomheden, der producerer emner i jernstøbegods til kunder i Danmark og udlandet, beskæftiger dermed 230 medarbejdere. Første kvartal 2010 endte med et positivt resultat før skat på knap 5 mio. kr., og ordretilgangen er fortsat på samme niveau i andet kvartal 2010, hvor der ligeledes forventes et positivt resultat.

Solidt økonomisk fundament
Det netop offentliggjorte årsregnskab for 2009 viste et underskud efter skat på 41,5 mio. kr. imod et overskud i 2008 på 14,4 mio. kr.

På trods af det negative resultat har virksomheden et solidt økonomisk fundament med egenkapital på 55,9 mio. kr. og en soliditet på 45 %, ligesom den nettorentebærende gæld er reduceret fra 57,1 mio. kr. til 35,0 mio. kr.

- Vores kunder har været hårdt ramt af krisen. Samtidig gennemførte mange kunder store lagerreduktioner, hvilket forstærkede problemerne for os og resulterede i en reduktion i vores omsætning på 60 %. Efter et rigtig godt første kvartal hæfter jeg mig i dag ved, at Dania er solidt polstret til fremtiden med en solid egenkapital og mindsket gæld, siger Birger Larsen.

Forventer overskud i år
Efteråret er traditionelt lidt svagere end foråret for Dania, men bestyrelsesformanden forventer stadig et positivt resultat og dermed et markant positivt resultat for året som helhed.

- Vores forventning er, at efterspørgslen fra kunderne i indland og udland vil fortsætte på samme niveau med en tendens til en svag stigning resten af året. Efter turbulensen sidste år er det blevet hverdag igen, så vi kører business as usual. Med afsæt i det solide økonomiske fundament og den nuværende ordreindgang kalkulerer vi med et fornuftigt overskud ved årets afslutning, siger Birger Larsen.

Betalingsstandsningen i Dania skete i september 2009 i forlængelse af et dramatisk fald i ordretilgangen som følge af krisen. Likviditetsproblemet blev løst, da selskabet fik en ny ejerkreds bestående af Sobico Aps, Sabro Holding A/S og Jon Jensen Holding ApS, som tilførte ny kapital og sikrede fundamentet for den løbende finansiering af driften.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111