23948sdkhjf

Danske grossister ser lyst på andet halvår

En ny undersøgelse viser, at 62 % af virksomhederne forventer vækst i andet halvår af 2010.
Stemningen er så småt ved at vende hos mange danske handelsvirksomheder til trods for stadigt hårde tider med krise og lav omsætning.

Det fremgår af en helt ny og omfattende undersøgelse, som Oxford Research har lavet for DI Handel blandt 431 B2B-virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Holland.

Optimismen er størst i Danmark og Sverige, hvor henholdsvis 62 % og 68 % har positive forventninger til omsætningen i sidste halvdel af 2010. I Norge er stemningen mere behersket, hvor 56 % af handelsvirksomhederne forventer vækst. I bunden ligger Holland med 38 %.

Ingen jobfest endnu
Optimismen hos de danske virksomheder er et klart signal om, at tingene går bedre efter en meget vanskelig periode for handelsvirksomhederne.

Forventningerne om fremtidig vækst smitter dog ikke nødvendigvis af på lysten til at ansætte nye medarbejdere i den kommende tid. Undersøgelsen viser således, at kun 24 % planlægger at ansætte flere folk:

- At handelsbranchen ser lysere på fremtiden betyder ikke, at de er euforiske. Naturligvis afventer mange udviklingen efter sommerperioden og vil vælge en forsigtig kurs, når det gælder nyansættelser. Men for mange vil selv det mindste tegn på vækst være en mærkbar ændring, siger DI Handels direktør, Lars William Wesch.

Han påpeger samtidig, at virksomhederne, som følge af krisen, har strømlinet organisationen gennem effektiviseringer, besparelser og automatisering af arbejdsfunktioner. Derudover er det nødvendigt med en vis sikkerhed og tro på fremgangens holdbarhed, før virksomhederne ansætter ekstra personale.

Alene sidste år mistede engroserhvervet 18.000 arbejdspladser, og disse job vender ikke umiddelbart tilbage igen.

Hele analysen, der hedder "Ny vækst i handel", fremlægges på DI Handels årsdag d 20. maj 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078