23948sdkhjf

Klar med Danmarks største fladsliber

Thomsen’s Metalsliberi i Vamdrup vil atter til at konkurrere på store emner og har derfor oprustet maskinparken markant.
Derfor har sliberiet nu anskaffet en Niederberg fladsliber, der kan slibe og børste profilrør i alle materialer i dimensioner fra 10x10 mm til 300x300 mm.

- I 2006 solgte vi vores daværende produktion og har indtil nu været dækket af en konkurrenceklausul. Nu er vi imidlertid klar til at starte op på langgods igen, siger Erik Thomsen fra Thomsen’s Metalsliberi.

Dobbelt så store emner
I den gamle produktion havde man mulighed for at bearbejde emner op til 150x150 mm, så med den nye Niederberg’er kan man altså tage emner, der er dobbelt så store.

- Derudover kan vi slibe fladstål fra 10-500 mm i bredden, og vi har samtidig købt en rørsliber, der kan klare runde rør fra ø5-ø345 mm, forklarer Erik Thomsen.

- Men vi laver jo også stadigvæk de traditionelle arbejdsopgaver med håndslibning, polering og børstning, tilføjer han.

Teknisk opgradering
Niederberg’en er købt i udlandet for to-tre måneder siden, og siden har Thomsen’s Metalsliberi arbejdet på at give den otte år gamle maskine en teknisk opgradering.

- Vi har lavet ekstra tilbageløb på den. Det eksisterende kunne bruges ved mindre emner, det nye kan bruges til større emner. Så nu kan vi tage emner ned til 25 cm og op til seks-syv meter i længden, lyder det fra Erik Thomsen.

Han forventer, at det især er maskinfabrikker og andre storforbrugere af slebne materialer, som fx møbelindustrien, der vil efterspørge den nye maskine.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078