23948sdkhjf

Dahl Engineering planlægger udvidelse

Der bliver behov for mere plads og flere medarbejdere, når Thisted-virksomheden skal i gang med at producere et specialdesignet autosæde.
Fremtidsplanerne for produktionen har ellers været sat på standby, fordi Dahl Engineerings autosæde via store registreringsafgifter ville nå en pris på 23.000 kr. og i realiteten være usælgeligt. Nu er sædet imidlertid blevet fritaget for afgifter, og det har givet liv til udvidelsesplanerne i Thisted.

- Vi vil bygge cirka 350 kvadratmeter til vores eksisterende bygning. Og jeg forventer, at produktionen af sædet vil skabe omkring 10 nye arbejdsplader indenfor et par år, fortalte Claus Dahl ifølge Nordjyske Stiftstidende til skatteminister Troels Lund Poulsen, da denne mandag var på besøg hos Dahl Engineering.

Prisbelønnet sæde
Planen er en årlig produktion på ca. 5.000 sæder, som takket være afgiftsfritagelsen kan sælges til en pris på 6.600-7.700 kr.

Sædet er et såkaldt hybridsæde til taxier, busser og biler, som i løbet af få sekunder kan forvandles fra et normalt sæde til voksne til en godkendt barnestol til alle børn fra ni måneder. Dermed overflødiggøres de almindelige løse barnestole.

Opfindelsen har været undervejs i næsten fem år, og i 2007 fik Claus Dahl en opfinderpris af Videnskabsministeriet for sit patent. Siden da har han kæmpet for at få sædet afgiftsfritaget på linje med almindelige barnestole.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078