23948sdkhjf

Festen ovre for borerigger

De seneste års heftige efterspørgsel efter borerigger til efterforskning efter nye olieforekomster synes at være ovre. Virksomhederne i den norske rig-sektor oplever store kursfald og manglende investeringslyst.
Med kursfald på mere end 10 % har virksomhederne i den norske rig-sektor for alvor kunnet mærke investorernes manglende lyst til at skyde penge i borerigger. Faldene kommer efter eksplosive kursstigninger i de foregående år. Det skriver di.se.

I de foregående år har der været en høj efterspørgsel efter borerigger til at søge nye oliereserver, men priserne for leje af riggerne er udjævnet i den seneste tid. Dette faktum, samt omkostningsoverskridelser og leveringsproblemer på nye rigger, har ført til presset på aktiekurserne.

- Sådan som det ser ud nu, er det ikke let at skaffe penge til nye rigprojekter. Til dels skyldes det, at man må vente til 2010-2011, før man kan få nye rigger leveret fra værfterne. Mange investorer synes, at den gevinst ligger lige lovligt langt ude i fremtiden, vurderer rigsanalytiker Martin Huseby Karlsen fra DnB Nor Markets på di.se.

I Danmark er Mærsk Contractors en af de store spillere på markedet for borerigger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094