23948sdkhjf

Argentina tænder på danske ventiler

Lauridsen Industri i Esbjerg har på bare otte år skabt sig et verdensomspændende marked for egenproducerede ventiler.
En afstand på over 11.500 kilometer mellem Danmark og Argentina spiller ingen rolle, når bare pris og kvalitet er i orden, konstaterer man hos Lauridsen Industri i Esbjerg. Firmaet har nemlig så stor succes med eksport af industriventiler til det sydamerikanske land, at der ligefrem er oprettet et salgskontor i landet.

39-årige Per Adelholt Lavridsen står bag firmaet, som etablerede sig i 2001 som importør og forhandler af tysk-producerede ventiler. I dag står Lauridsen Industri selv for udvikling og design af ventilerne og får fremstillet produkter i flere lande. Desuden er der fortsat import og videresalg af produkter fra en spansk producent.

Argentina kræver tålmodighed
Det var på anbefaling af en eksisterende kunde, at Per Adelholt Lavridsen fik sin første kunde i Argentina. Der gik dog op til et halvt år, før ordren blev underskrevet, og generelt kræver det stor tålmodighed at handle på det argentinske marked. Ligeledes har Lauridsen Industri allieret sig med DSV om spedition, fordi det kræver en vis ekspertise for at udføre papirarbejdet på eksport til Argentina.

- Argentinerne er meget strikse med, at papirerne er i orden, og så er det rigtigt svært at få sine varer ind i landet. Desuden kan der også opstå problemer med fortoldning af varerne, hvis man ikke er helt inde i reglerne, siger han.

60 % af Lauridsen Industris omsætning kommer fra eksportmarkedet, og Argentina tegner sig alene for 17 % af salget i den esbjergensiske virksomhed.

Leverer til kinesiske værfter
Argentina er blevet et så betydeligt marked, at der er åbnet et salgskontor i landet.

- Det er egentlig ikke bevidst, at vi har så meget eksport, men nærmere et resultat af, at vi altid har haft en større kontaktflade i udlandet end herhjemme. Nøglen til verdensmarkedet er ganske enkelt at være i stand til at sælge til en fornuftig pris, uden at man går på akkord med kvalitet og driftssikkerhed.

- Vi hører dagligt om, at det er umuligt for dansk erhvervsliv at hamle om med Kina, men det holder ikke altid. Vi leverer for eksempel ventiler til kinesiske værfter, fordi det er et godt produkt, vi kommer med, og fordi vi er i stand til at udvikle og fremstille specialprodukter til enkelte kunder, siger Per Adelholt Lavridsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329