23948sdkhjf

Novenco fortsætter udflytning til Kina

Yderligere 50 arbejdspladser forsvinder fra fabrikken i Næstved efter nyt millionunderskud hos Novenco.
Steen Rasmussen er ny mand i direktørstolen hos Novenco, og blandt sine første handlinger har han været nødt til at skære yderligere ned på aktiviteterne på fabrikken i Næstved og opruste i Kina.

- Det er logisk at lægge flere ressourcer og kompetencer i Kina og Fjernøsten, som i dag står for en stor og stadig stigende del af skibsbygning i verden. Det tilpasser vi os, og det har desværre den konsekvens, at vi må reducere staben i Næstved med ca. 50 medarbejdere ud af de 384, der arbejder her i dag, og derudover reduceres den globale bemanding med yderligere ca. 10 medarbejdere, udtaler Steen Rasmussen til Børsen.

Nyt millionunderskud
Rationaliseringerne kommer efter et nyt, trist regnskab fra den danske producent af ventilations- og brandsikringssystemer. I 2009 faldt omsætningen med 42 mio. kr. til 711 mio. kr. Samtidig viste bundlinjen et underskud på 46 mio. kr.

Steen Rasmussen har dog en plan klar for, hvordan krisen skal bekæmpes. Udover udflytningen af produktion indebærer planen, at en del af de mange forespørgsler, Novenco for øjeblikket får, bliver konverteret til ordrer.

Bliver de to ting opfyldt, tror Steen Rasmussen på overskud i 2011. I 2010 kalkulerer han dog stadig med røde tal på bundlinjen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094