23948sdkhjf

Flere robot-millioner på vej

Syddansk Vækstforum har investeret 10 mio. kr. i et nyt Scale-up Denmark elitetræningscenter, som skal hjælpe unge robotvirksomheder på vej.

Aftalen er indgået mellem konsortiet bag Scale-up Denmark og dem, der skal drive centeret; Væksthus Syddanmark, Teknologisk Institut og Odense Robotics ved Udvikling Fyn. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Elitetræningscenteret er en del af det landsdækkende initiativ Scale-up Denmark, som giver virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale adgang til stærke faglige miljøer og intensiv træning.

I Syddanmark er der på nuværende tidspunkt etableret Scale-up elitetræningscentre inden for energieffektive teknologier, offshore industri og sundheds- og velfærdsteknologi.

Med den aftale, der er indgået i dag inden for robotteknologi, er der nu også en god scale-up mulighed for de mange nye og lovende robotvirksomheder. CEO Thomas Visti, Mobile Industrial Robots, udtaler:

– Hos MiR kan vi kun bakke op om, at Scale-up Denmark nu også får et elitetræningscenter med fokus på robotteknologi. I Danmark øjner robotbranchen store muligheder i disse år, og et initiativ som Scale-up Denmark kan bidrage til, at de virksomheder, der netop står på spring med den gode ide og et stort vækstpotentiale, får chancen for at indgå i elitetræningscentret og hurtigt skalere deres vækst.

Direktør for Produktion ved Teknologisk Institut, Anne-Lise Høg Lejre, udtaler:

– Vi ser frem til, at vi nu har et Scale-up elitetræningscenter inden for robotteknologi, hvor vi løfter virksomhederne op i superligaen. Initiativet bygger oven på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i Odense, hvor vi allerede arbejder målrettet med at fostre start-ups.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.408