23948sdkhjf

Slidstærke belægninger og lavfriktionsbelægninger

Bodycote Varmebehandling A/S er verdens største leverandør af varmebehandling og metallurgiske serviceydelser – herunder PVD og CVD-metoden, samt kolsterering.
Bodycote Varmebehandling A/S har ekspertisen indenfor dette felt, og har udarbejdet denne artikel.

PVD og CVD
Hårde og slidstærke overfladebelægninger udført efter såvel PVD som CVD-metoden er meget slidstærke belægningsmetoder. Hårdheden for disse belægninger varierer fra 1000- 5000 HV – afhængig af hvilken belægningstype der vælges.

Efter korrekt stålvalg og optimal varmebehandling kan de hårde overfladebelægninger være med til at øge kundens konkurrenceevne gennem færre produktionsstop og øget output idet korrekt valg af belægning kan:
- reducerer slid på værktøjet
- reducerer eller udelade brug af smørring
- reducerer friktionen
- afhjælpe affformningsproblemer

Mange PVD belægninger kan i dag pålægges ved temperaturer helt ned til 180 grader, hvilket øger deres anvendelighed væsentligt – også i forhold til bløde grundmaterialer.

Mange belægninger kan i dag fjernes via en kemisk decoating, hvilket giver gode muligheder for genbelægning af værktøjer og sliddele.

Processerne er i rivende udvikling og benyttes i dag inden for næsten alle områder som f.eks. stansning, formgivning af metal, maskinelementer, sliddele, spåntagende værktøjer, skærende værktøjer samt emner til bearbejdning og formgivning af plast og gummi.

Kolsterering – unik behandling af austenitisk rustfast stål

Som de eneste i Verden tilbyder Bodycote Varmebehandling A/S, Kolsterering, - en overfladehærdning af austenitisk rustfast stål. Det er en diffusionsproces, hvor store mængder kulstof trænger ind i emnets overflade med forøget hårdhed – ca. 1100 HV – til følge. Processen sker uden mål- og formændringer og uden tab af korrosions-
bestandighed. Resultatet er en forbedret udmattelsesstyrke, større slidbestandighed og nedsat risiko for rivninger. Kolsterering kan desuden kombineres med overfladebelægninger - f.eks. lavfriktion.

Yderligere information
Bodycote Varmebehandling A/S er en del af den engelske Bodycote-koncern, og har i Danmark to servicecentre i henholdsvis Århus og Herlev.

Bodycote Varmebehandling A/S er verdens største leverandør af varmebehandling og metallurgiske serviceydelser – herunder overfladebehandlinger – og besidder den nyeste viden indenfor dette felt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078