23948sdkhjf

Fakta om Anodisering og Eloxering

Der er uanede muligheder for anvendelse af eloxeret/anodiseret aluminium, såvel til praktiske som til dekorative formål. Processen forstærker aluminiums korrosionsbestandighed og lysægthed.
Eloxering er en professionel overfladebehandling af aluminium, hvorved der også sker en anodiseringsproces.

Arbejdet indledes med en forbehandling, der giver det ubehandlede aluminiums-emne en ensartet overflade. Denne forbehandling udføres altid med en kemisk metode og foregår i en række åbne kar med forskellige kemiske opløsninger. Forbehandlingen kan udbygges med en række andre forarbejdninger, bl.a. slibning, polering, metalbørstning, sandblæsning og glasblæsning. Hver af disse processer giver en speciel og unik overfladestruktur.

Det forarbejdede emne gennemgår herefter en speciel elektrolytisk proces, der forøger modstanden mod slitage og korrosion. Denne proces skaber desuden elektrisk isolation.

Processen foregår på følgende måde:
Efter kemisk rengøring og skylning sendes jævnstrøm gennem et syrebad, hvor aluminiumsprofilerne udgør den ene pol, anoden - deraf navnet anodisering. På den måde omdannes det yderste lag aluminium til et tyndt lag aluminiumoxid. Det giver materialet øget bestandighed.

Anodiseringsprocessen tager udgangspunkt i en af aluminiums grundlæggende egenskaber: Ubehandlet aluminium dækkes ved en naturlig proces af et tyndt oxidlag, som fornyr sig selv, hvis det beskadiges. Anodiseringen forstærker dette oxidlag betydeligt og øger således mulighederne for anvendelse.

Ubehandlet aluminium bliver glansløst og gråt med tiden, men en anodiseret overflade bevarer udseendet i mange år - stort set uden vedligeholdelse.

Denne artikel er udarbejdet af Dansk Anodiserings Industri ApS, Thisted.

Hos Dansk Anodiserings Industri foretages Anodisering i henhold til DIN 17 611, DS/ISO 7599 og MIL-A-8625E-type 2.


Yderligere information:

Dansk Anodiserings Industri
Per Buck

Tlf. 9791 1010
www.anodisering.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079