23948sdkhjf

Dansk virksomhed opkøbt af Nibe Industrier

Den danske virksomhed Lotus Heating Systems med base i Langeskov på Fyn er kommet på svenske hænder.
Svenske Nibe Industrier har netop foretaget to opkøb af norske ABK AS og danske Lotus Heating Systems.

Overtagelse længe undervejs
Tilbage i april 2008 tegnede Nibe Industrier option på at overtage Lotus Heating Systems i 2010, og efter en gennemført due dilligence er overtagelsen nu endegyldig. Lotus Heating Systems, der udvikler og producerer brændeovne, kommer til at indgå i forretningsområdet Nibe Stoves.

Lotus opererer ikke kun på det danske marked, men har også en betydende omsætning på andre markeder i Europa med Tyskland som hovedmarked. I alt omsætter Lotus for godt 120 mio. svenske kr. om året.

- Siden optionsaftalen blev underskrevet i 2008 har Lotus omorganiseret sig og har øget både omsætning og lønsomhed på trods af relativt hårde markedsvilkår. Den nuværende ledelse i Lotus fortsætter, ligesom virksomheden vil fortsætte som et selvstændigt foretagende, siger Gerteric Lindquist fra Nibe Industrier.

Opkøbet gennemføres under forudsætning af at konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Også opkøb i Norge
Udover aftalen med Lotus Heating Systems har Nibe Industrier indgået en aftale om opkøb af aktierne i norske ABK AS i to tempi. Nibe Industrier erhverver med øjeblikkelig virkning 50 % af aktierne, mens de resterende 50 % først overdrages i 2014.

ABK AS, der er distributør af Nibes varmepumper i Norge og omsætter for 200 mio. norske kr. om året, kommer til at indgå i Nibe Energy Systems.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078