23948sdkhjf

Millioner til fynsk vindmølleprojekt

WindPowerTree ApS. har fået 2,7 mio. kr. fra EU’s Regionalfond til at udvikle nye husstandsvindmøller.
Danmark har en førerposition inden for vindkraft, og en ny generation af husstandsvindmøller, der er korrekt dimensioneret til den enkelte husstands energibehov, kan blive en ny succes. I USA er markedet for små vindmøller vokset med 78 % i 2008, og i England er der sket en fordobling.

Formålet med projektet er at færdigudvikle WPT vindkonverteren og opnå dansk typegodkendelse. WPT vindkonverteren har løst de visuelle og støjmæssige problemer, der hidtil har karakteriseret små vindmøller. Det betyder, at det nu er muligt at placere vindmøllen i umiddelbar nærhed af husstanden.

Kan skabe 120 arbejdspladser
Derudover har vindkonverteren mulighed for at kunne kommunikere med fremtidens intelligente energisystemer i private husstande og er dimensioneret korrekt til den enkelte husstands el-forbrug. WindPowerTree ApS’, bestyrelsesformand, Axel Nørskov Laursen siger:

- Vi regner med, at der i Danmark er over 10.000 danske husstande, der er interesseret i at opsætte en vindmølle i nærheden af huset. Udover Danmark satser vi på blandt andet Tyskland, hvor markedet for husstandsvindmøller er langt større.

Projektet kan skabe vidensbaserede arbejdspladser i regionen, og det forventes, at der efter fem år er en omsætning på rundt regnet 120 mio. kr., hvilket svarer til ca. 120 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078