23948sdkhjf

Danske nærmarkeder for vindmøller boomer

Vindmølleindustrien forventer, at det danske nærmarked vil vokse fra 35 GW i dag til minimum 117 GW i 2020. Det svarer til en forventet vækst på mere end 10 % årligt frem mod 2020.
- De danske virksomheder står stærkt rustet til at udnytte det enorme potentiale, der ligger på de danske nærmarkeder i særligt Nordeuropa. Der eksisterer et stort uudnyttet potentiale såvel på land som på havet, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien.

I 2009 blev der opstillet 4.546 MW på de danske nærmarkeder. Men ifølge Vindmølleindustriens opgørelse vil udbygningen på nærmarkederne være på minimum 7.314 MW årligt i perioden frem mod 2020.

Tiltagende konkurrence
Nærmarkederne udgøres af Belgien, Danmark, Estland, Finland, Holland, Irland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland, Sverige og Storbritannien, hvortil danske virksomheder i lige så høj grad som andre kan levere services og produkter.

Bagsiden af de lyse markedsudsigter er tiltagende konkurrence i industrien. På markederne er der en tendens til, at man foretrækker at investere i egen produktion. Det handler derfor om at være den foretrukne udenlandske leverandør.

- Hvis vi i Danmark i løbet af i år træffer beslutning om den nationale udbygning frem mod 2020, vil vi støtte op om teknologiudviklingen hos de danske virksomheder. En beslutning om, at Danmark i 2020 skal have et energisystem, der skal være i stand til at håndtere 50 % vindkraft, vil drive teknologiudviklingen yderligere fremad hos både producenter, leverandører og energiselskaber. Samtidig vil det give et meget interessant udstillingsvindue til glæde for industri, eksport og beskæftigelse i Danmark, siger Jan Hylleberg.

Markedsvæksten ventes at blive særlig stor i Storbritannien, hvor den samlede kapacitet vokser fra 4.051 MW i 2009 til 26.000 MW i 2020. Det tyske marked forventes ligeledes at vokse kraftigt fra en samlet kapacitet på 25.777 MW i 2009 til 49.000 MW 2020. Også i Sverige, Polen og Holland forventes markederne at vokse kraftigt.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078