23948sdkhjf

Acceptabelt resultat hos J. Hvidtved Larsen

Slamsugerproducenten fik millionunderskud i 2009, men ser mere fortrøstningsfuldt på indeværende regnskabsår.
Finanskrisen ramte i 2009 J. Hvidtved Larsen på flere måder. Dels blev Silkeborg-virksomheden påvirket af valutakursudviklingen på betydende markeder, og dels blev man påvirket af kundernes vanskeligheder med at skaffe finansiering.

Samlet set endte slamsugerproducenten med et bruttoresultat på 51,1 mio. kr. i 2009, hvilket svarer til en tilbagegang på 23,6 mio. kr.

Lavere ordreindgang
Årets resultat blev et underskud på 4,9 mio. kr. mod et plus på 8,3 mio. kr. året før. Resultat er under det budgetterede, men betegnes som acceptabelt.

- Den opbremsning i ordreindgangen, der som følge af finanskrisen skete i fjerde kvartal 2008, har i 2009 betydet væsentligt lavere ordreindgang og aktivitetsniveau end tidligere år, konstaterer J. Hvidtved Larsen i sit regnskab.

Til gengæld har virksomheden formået at reducere de faste omkostninger, så de i langt højere grad stemmer overens med det faktiske aktivitetsniveau. Selv om ledelsen spår stor usikkerhed om 2010, kalkulerer man derfor alligevel med et overskud før skat på 0-5 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094