23948sdkhjf

Nyt bølgekraftværk et skridt nærmere en realisering

Norske Wave Energy og Hanstholm Havn har indledt et samarbejde, der skal munde ud i en integration af Wave Energys bølgekraftteknologi i det storstilede moleanlæg i Hanstholm.
Parterne er blevet enige om finansiering af et forprojekt sammen med Innovasjon Norge.

Forprojektet blev skudt i gang 15. marts, og formålet er at finde ud af, hvorledes man bedst integrerer Wave Energys bølgekraftteknologi i de konkrete udbygningsplaner for Hanstholm Havn.

Stor tilfredshed hos norske Wave Energy
- Vi nåede en løsning, hvor alle tre parter finansierer en trediedel af totalbudgettet på 1,8 mio. kr. Det er en løsning, vi er tilfredse med. Alene forprojektet er signal om, at bæredygtige og miljøvenlige løsninger også har en plads i store byggeprojekter, siger daglig leder i Wave Energy Monika Bakke.

I forprojektet skal både tekniske og økonomiske aspekter ved den kommercielle anvendelse af Wave Energys bølgekraftteknolgi belyses, og der skal udvikles både design-, konstruktions- og installationsmæssige løsninger. Monika Bakke ser projektet som et skridt i den rigtige retning for Wave Energy.

- For os betyder Hanstholm-projektet et stort kompetence-løft, og det er et vigtigt skridt i retningen af en international kommercialisering af vores teknologi, siger hun.

Fra fjende til energimæssigt gode
Wave Energy og Hanstholm Havn har samarbejdet siden 2009, og havnedirektør i Hanstholm Havn Birgitte Juhl ser det som en naturlig konsekvens af samarbejdet, at man forsøger at integrere bølgekraft-produktion i det nye mole-anlæg.

- Hanstholm er det sted i Danmark med de bedste bølger, og derfor har flere bølgekraft-virksomheder også vist deres interesse. I forbindelse med udbygningen af yder-molerne er det oplagt, at vi i stedet for at se bølgerne som en fjende, der ødelægger vores moler, betragter dem som et gode, der kan være med til at producere vedvarende energi.

Forprojektet vil løbe over en periode på ni måneder og forventes at være færdigt i løbet af november 2010. Den planlagte byggestart på molerne er sat til primo 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109