23948sdkhjf

Flere kartel-anklager mod Danfoss i USA

Omkring 50 kunder har nu lagt sag an mod Danfoss og en række andre producenter af husholdningskompressorer.
For godt et år siden ransagede konkurrencemyndigheder Danfoss-kontorer forskellige steder i verden med anklage om kartel-virksomhed.

Nu eskalerer sagen ifølge Berlingske Business dog yderligere i USA. Danfoss’ kommunikationschef Ole Daugbjerg oplyser, at ca. 50 amerikanske kunder nu er gået sammen i et gruppesøgsmål, ligesom en lignende sag er under opsejling i Canada.

Følger efterforskning nøje
For et år siden kiggede myndighederne nærmere på Danfoss-kontorer i Danmark, Tyskland, USA og Italien, og siden er også kontorer i New Zealand og Mexico blevet ransaget.

- Vi følger nøje konkurrencemyndighedernes efterforskning, og der skal ikke herske den mindste tvivl om, at det også på de interne linjer i Danfoss vil få konsekvenser, hvis medarbejdere på egen hånd skulle have deltaget i nogen form for ulovlige og konkurrenceforvridende aftaler, udtaler Ole Daugbjerg til Berlingske Business.

Sagen startede hos konkurrenten Tecumseh, der selv henvendte sig til myndighederne, da man opdagede, at der foregik ulovligheder i selskabet. Siden har konkurrencemyndighederne udover Danfoss blandt andet lavet ransagninger hos Whirlpool.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094