23948sdkhjf

Dansk elnet ikke gearet til vindmøller

I et brev til energiminister Flemming Hansen udtrykker tre danske organisationer inden for vindmølleindustrien bekymring for, hvorvidt det danske elsystem er i stand til at kapere den stadig stigende mængde energi, der produceres af de danske vindmøller.
Dansk Energi, Vindmølleindustrien og Danmarks Vindmølleforening, der står bag henvendelsen, kræver, at der både på kort og langt sigt arbejdes med en tilpasning af det danske elnet, som langt bedre skal kunne indpasse vindmøllernes produktion. Konkret mener de tre organisationer, at der allerede nu bør nedsættes et udvalg, der inden sommerferien kan komme med prioriterede løsninger på problemerne.

Det er ambitionen om et stadig stigende antal møller og de igangværende europæiske, energipolitiske forhandlinger, der bekymrer de tre organisationer.

- Med udsigt til en stigende mængde vindkraft og anden VE i det danske energisystem, er det en vigtig opgave at få indpasset især vindmøllernes produktion fornuftigt, både i forhold til forbruget og i forhold til den øvrige el- og varmeproduktion, skriver de i brevet.

Kilde: Dansk Energi – http://www.danskenergi.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095