23948sdkhjf

Ny software giver industrirobotter større frihed

Ny software udviklet på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet giver ved hjælp af nye automatiske beregningsmetoder industrirobotter med 6 akser mulighed for at udnytte arbejdsområdet omkring et produkt maksimalt.
Robotarme i industrielle omgivelser har ofte et begrænset bevægelsesområde. Det betyder store udfordringer, når robottens bevægelsesmønstre skal planlægges, da der her skal tages højde for såvel robottens egne maskindele som emnet, der arbejdes på.

En ny software udviklet på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet giver nu industrirobotter med 6 eller flere akser mulighed for at udnytte hele arbejdsområdet omkring et emne uden risiko for kollisioner.

På vej ud i virkeligheden
Softwaren er beregnet til industrirobotter, der arbejder med eksempelvis fræsning, opskæring, sprøjtning, slibning, svejsning og lignende.

Ved disse processer, hvor det er underordnet, hvordan værktøjet er roteret, giver den nye beregningsmetode robotten mulighed for at optimere og derved også minimere sine bevægelser i forhold til den ønskede opgave og de nærværende genstande, som kan have indflydelse herpå, fortæller Jens Cortsen fra Syddansk Universitet, som har været med til at udvikle softwaren.

Den nye software, der blandt andet er udviklet i projektet Unikabeton under Højteknologifonden, er nu klar til at blive implementeret ude i virkeligheden, og der arbejdes i øjeblikket på at få patenteret opfindelsen. Derudover forsættes forskningen i et nyt EU-projekt TailorCrete, der er en forsættelse af projektet Unikabeton.

Kilde: Robocluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142