23948sdkhjf

International pris til Migatronic

Nu har den nordjyske svejsemaskinefabrik, Migatronic, modtaget den eftertragtede pris ”red dot design award” for brænderen, MIG-A Twist.
Red dot design award er en af de tunge internationale priser inden for industriel design. Den hører hjemme i Tyskland, men dommerpanelet tæller designchefer fra hele Europa, USA og Asien.

MIG-A Twist blev første gang præsenteret på svejsemessen i Essen i efteråret. Selve svejsegrebet gør svejserens arbejdsstilling ergonomisk korrekt, så arbejdsskader undgås. Det er nemlig håndtagets greb, der drejer rundt om svanehalsen og ikke omvendt, som ved de traditionelle fleksible brændere. Arbejdsstillingen bliver rigtig, uanset hvilken vinkel der svejses fra.

Udstilles i Tyskland
Rasmus Falkenberg, industriel designer hos design-people, som har været en del af udviklingsprocessen for Migatronic, siger om dommernes begrundelse for at vælge MIG-A Twist:

- Brænderen står for god ergonomi, innovation og et praktisk produktdesign, der på samme tid udstråler kvalitet og funktionalitet.

Prisen er en blåstempling af den danske fabriks brænder. Svejsehåndtaget bliver nu udstillet på designmuseum i Tyskland og beskrevet i tykke årbøger sammen med andre prisvindende industriprodukter.

Industriprodukternes ”Blå bog”
- Det er fint selskab og svarer til industriprodukternes ”blå bog”. Drejefunktionen er revolutionerende, og MIG-A Twist-konceptet er unikt, fordi det er standard i alle Migatronics MIG-A Twist brændere, og fordi det er udviklet på en ny måde, så grebet drejer rundt om svanehalsen, siger Rasmus Falkenberg.

Migatronics produktchef, Torben Henriksen, er glad og stolt over den fornemme internationale designpris.

- Det glæder os at få så fin en pris for det industrielle design, men det er lige så vigtigt for os, at brænderen er yderst robust, og at den rent fysisk kan tilsluttes alle svejsemaskiner uanset fabrikat. Og så er der den ekstragevinst, at der ikke er nogen bevægelige dele indvendigt, der kan forårsage utætheder, siger Torben Henriksen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078