23948sdkhjf

Udsigt til trist Grundfos-regnskab

Tilbagegang på flere nøglemarkeder kommer til at sætte sit præg på Grundfos’ regnskab for 2009.
Torsdag offentliggør Grundfos regnskab for 2009, og selv om koncerndirektør Søren Ø. Sørensen ikke vil løfte sløret for konkrete tal, medgiver han gerne, at det har været et vanskeligt år får pumpekoncernen.

- Markederne har udviklet sig meget forskelligt. Mens der har været en flad udvikling i de central- og vesteuropæiske lande, har den globale krise ramt Grundfos hårdt i Østeuropa og især Rusland, hvor salget er faldet ikke mindre end 40 % i forhold til 2008, udtaler Søren Ø. Sørensen til Børsen.

Tager markedsandele
Netop det kraftige fald i Rusland kan mærkes. Ved indgangen til 2009 var det Grundfos’ næststørste marked, men store økonomiske problemer har sat mange byggeinvesteringer i stå i det gigantiske land og dermed mindsket efterspørgslen efter Grundfos’ produkter.

Men også på andre markeder har Grundfos haft markant tilbagegang. I Japan er salget ligeledes gået tilbage med 40 % på grund af kraftigt faldende afsætning blandt landets maskinproducenter, og i Nordamerika har man ligeledes mindsket omsætningen.

Til gengæld kan Søren Ø. Sørensen melde om endnu større tilbagegang hos flere af Grundfos’ konkurrenter, og han formoder derfor, at Bjerringbro-virksomheden har vundet markedsandele.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109