23948sdkhjf

Nyt om navne: Legathæder til professor i maskinkonstruktion

Professor Erik Lund fra Aalborg Universitet er trods sin unge alder en af verdens førende forskere inden for materialeteknologi og konstruktionsvidenskab. Han har nu fået et særligt legat på 350.000 kr.
Torsdag den 25. marts fik en af Aalborg Universitets mest aktive forskere besøg af både faglige kolleger, samarbejdspartnere og fondsmedlemmer, da ”Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning 2010” skulle uddeles.

Professor Erik Lund fra Institut for Mekanik & Produktion modtog legatet på 350.000 kr. for sit omfattende arbejde, som fondens bestyrelse i år har valgt at præmiere. ”Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning” blev stiftet i 1978 og deles ud til støtte for forskning i lægevidenskab, tandlægevidenskab samt naturvidenskab og teknik.

Kompositmaterialer til vindmøllevinger
43-årige Erik Lund er trods sin unge alder allerede et markant navn i internationale forskerkredse som følge af sine bemærkelsesværdige forskningsresultater, sit store engagement og sin kreativitet og arbejdsindsats. Han blev civilingeniør med speciale i maskinkonstruktion fra AAU i 1991 og fik i 1994 sin ph.d.-grad. I samme forbindelse blev han ansat som adjunkt ved det daværende Institut for Maskinteknik på Aalborg Universitet.

Erik Lunds forskning omfatter blandt andet udvikling og implementering af nye computer-baserede metoder for modellering og designoptimering af ingeniørtekniske produkter og konstruktioner. Han har gennem sin kreative og initiativrige forskningsindsats skabt banebrydende resultater inden for blandt andet design af kompositmaterialer og sandwichkonstruktioner, der bruges i fx vindmøllevinger og letvægtsbroer.

I 2007 blev Erik Lund professor i ”Computational Mechanics and Design Optimization” ved AAU og samme år modtog han en stor bevilling fra Det Danske Forskningsråd for Teknologi og Produktion. Han er oprindeligt fra Haderup i Midtjylland og student fra Holstebro Gymnasium. Han bor i dag i Støvring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109