23948sdkhjf

Plastmo digitaliserer konstruktionen af tagrender

Byggesager bliver til stadighed mere og mere digitale, hvilket betyder ændrede arbejdsprocesser for arkitekter og ingeniører. Plastmo, der leverer tagrender til byggeriet, er gået med denne udvikling og er begyndt at stille digitale projekteringsværktøjer til rådighed for arkitekten og ingeniøren.

Den digitale satsning udspringer af behovet for at gøre den danske byggebranche mere produktiv, tværfaglig og konkurrencedygtig, skriver Plastmo i en pressemeddelelse.

 - Hos Plastmo ønsker vi at understøtte en øget digitalisering og samtidig involvere os tidligt i byggeprocessen. Formålet er at gøre hverdagen nemmere for byggeriets foreskrivende og udførende aktører. Med 3D BIM-objekter af vores tagrendeløsninger, kan man let vælge og implementere den bedst mulige afvandingsløsning for det konkrete byggeprojekt i kombination med vores online tagrendeberegner, siger forretningsudviklingschef i Plastmo, Bjarke Fjeldsted.

Digitale tegninger
BIM, også kaldet Building Information Modeling, er et af de mest brugte begreber i relation til byggebranchens digitalisering.

Og det er netop BIM som Plastmo har valgt at satse på ved at tage initiativ til et forbedret samarbejde med 3dbyggeri Danmark for at udvikle digitale 3D BIM-objekter af sine tagrendeløsninger.

- Der sættes ofte lighedstegn mellem BIM og 3D-objekter. Dog skal man huske, at 3D-objekterne alene ikke nødvendigvis bringer meget information ind i byggeprojektet. Derfor skal producenten – ligesom vi oplever at Plastmo er – også være opmærksomme på ting som datastandarder, datahåndtering, 2D-detaljetegninger og udbudsbeskrivelser for at understøtte hele BIM-processen. Styrken kommer fra kombinationen af disse værktøjer, hvilket også tit skaber en god dialog imellem producenten og arkitekten eller ingeniøren, siger Tore Hvidegaard, adm. direktør for 3dbyggeri Danmark, der har rådgivet Plastmo om valg af digitaliseringsløsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079