23948sdkhjf

Danfoss lukker produktion i Finland

Danfoss District Energy planlægger at udflytte sin produktion af varmevekslere og sub-stationer fra sin fabrik i Leppävirta, Finland.
De planlagte aktiviteter vil berøre ca. 124 medarbejdere, som er blevet orienteret. Som led i denne plan forventes det, at fremstillingen flyttes til fabrikker i Slovenien og Polen i løbet af det næste års tid. Samtidig ville den nuværende salgsorganisation i Finland blive styrket.

Det økonomiske pres på Danfoss-koncernen er taget til i styrke over de senere år. Det har ført til en række omkostningsreducerende aktiviteter, som har haft til formål at forbedre de finansielle resultater og nedbringe gælden.

Ikke rentabelt i Finland
Den overordnede efterspørgsel på markedet er faldet, og derfor blev det besluttet at revurdere den globale produktionsstruktur. Det har været nødvendigt for Danfoss Koncernen både at minimere kompleksiteten og antal medarbejdere verden over.

I løbet af denne periode har Danfoss District Energy også oplevet nedadgående, finansielle resultater, og forretningen med store sub-stationer og varmevekslere var igen ikke rentabel i 2009.

- I de senere år har vi implementeret omkostningsreducerende aktiviteter i vores fabrik i Leppävirta, og det har medarbejderne understøttet. Men desværre – og på trods af initiativerne – har det ikke været muligt at gøre selskabet overordnet rentabelt i 2009. Det er nødvendigt at vurdere alle de muligheder, der findes for yderligere at forbedre den langsigtede rentabilitet for Danfoss varmevekslere og substationer, siger Anton Koller, vice president, Danfoss District Energy.

Flyttes til Polen og Slovenien
Derfor tager Danfoss District Energy konsekvensen og flytter produktionen af varmevekslere til Slovenien. Ifølge de nuværende planer skal produktionen af store sub-stationer flyttes til fabrikken i Polen.

Produktionen i Leppävirta er en del af forretningsenheden Danfoss District Energy, som beskæftiger omkring 1.900 medarbejdere verden over. OY Danfoss Ab i Leppävirta har startet dialogen med medarbejderrepræsentanterne.

- Vi begynder at forhandle med medarbejderrepræsentanterne om planerne så hurtigt som muligt og gør vores bedste for at hjælpe vores medarbejdere i denne svære situation, siger Tero Kosunen, General Manager, Danfoss LPM i Finland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101